Сайга 308-1 изпълнение 61, калибър .308 Win.

0,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Полуавтоматична карабина Сайга 308-1 изпълнение 61 калибър .308 Win. е развитие на линия ловни карабини „Сайга“ базирани на АК 74 М. Дръзкото решение на конструкторския отдел за увеличаване на калибъра се отплаща напълно. Оръжието е с първоначално предназначение за пазарния сегмент за лов на среден и едър дивеч, но успешно преминава за използване за спортни и служебни цели. Контурът на Сайга-308-1, енергономиката, основните детайли и механизми, заедно със прицелните приспособления са идентични с тези на АК-74 М. Карабината е окомплектована с сгъващ се на ляво приклад и ложа от полиамид по модел АК 74М и странична планка на цевната кутия за монтаж на оптически мерни прибори. На цевта е монтиран дулен спирач – компенсатор.

Калибър .308 Win. В производство от началото на  1952 г. от компанията  Winchester  като ловен боеприпас. Почти веднага с много малки изменения е приет за официален боеприпас   на въоръжените сили на САЩ под наименованието  U.S.Т.-65, или NATO 7,62×51,но същевременно не спира и развитието си като ловен боеприпас. При достатъчно широк диапазон на теглото на използваните проектили и много добри показатели на началните скорости, патронът има гилза с относително малък обем. Такова намаляване на въшните размери на гилзата при  достатъчно висока мощност е възможно благодарение на изплозването на новите  / през 50 –те години на XX век/ сферични барути, които в удачно подбрания обем на гилзата получават оптимални условия за изгаряне.  Към днешна дата 308 Win се прозивежда на практика в целия свят и се снарядява с огромно разнообразие от проектили, както за ловни така и за служебни и военни цели.

 

Сайга 308-1 изпълнение 61 калибър .308 Win.  характеристики:

  • Калибър: 308 Win.
  • Стъпка на нарезите : 1:12.4“ /315мм/
  • Цев : хромирана
  • Дължина на цевта –  415 мм.
  • Резба на цевта: М 24х1.5
  • Дължина  –  945 см.
  • Дължина със сгънат приклад : 665 мм.
  • Тегло 3.800 кг.
  • Вместимост на пълнителя – 8 патрона

 

 

Допълнителна информация

Производител

Ижмаш

Калибър

.308 win

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.