Карабина Bergara B14 Hunter 6.5 Greedmoor

Bergara B14 Hunter 6.5 Greedmoor  е универсална ловна карабина с високо качество на изработка и обезпечава точност от 1 МОА на 100 метра с фабрични боеприпаси.

0,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Bergara B14 модел Hunter , успя да завоюва за относително кратък период от време завидна репутация на универсална ловна карабина.  Оръжието се предлага в малка, но добре подбрана група калибри. Покритието е матово сиво / черно , износоустойчиво.  Цевта е свободно плаваща са достигане на максимална точност и последователност на попаденията.  Спусък е с фабрично усилие 1250 грама, спускането е ясно и отчетливо, като спусъка е достатъчно  информативен при стрелба с ръкавици. Като клонинг на Remington 700, всеки спусък и/или комплект спусъков механизъм  от пазара на  тунинг  части,  може да бъде монтиран на Bergara B14 модел Hunter. Предпазителят е превключващ тип с голям, набразден фиксатор, с просто функционално движение напред и назад, предпазителя не блокира затвора, така че можете да разредите/ заредите оръжието безопасно. Затвора е снабден с два масивни бойни упора и солиден изхвъргач, в зависимост от калибъра, хода на затвора е Short Action /къс ход/ или Long Action /дълъг ход/. И в двата случая, затвора работи безпроблемно.
Bergara B14 вече се предлага със стандартен, едноредов,  полимерен пълнител с вместимост три патрона.
Ложата и приклада са едно цяло в атрактивният зелен базов цвят е изпъстрен с черно и бежово, за да се получи добър полу-камуфлаж, който допълнително се засилва от мекото гумирано покритие. Покритието предава по-добро сцепление и осигурява по-добър контрол върху оръжието.
Калибър 6.5 Greedmoor . Освен „дивите котки“ на любители стрелци и  оръжейници, сполучливи нови калибри, понякога се налагат и от водещи оръжейни компании. Такава е историята и на 6.5 Greedmoor, не че и тук не се е минало без участието на стрелците. Най-интересното е, че компанията Хорнади е откликнала и рискувала с разработка на принципно нов боеприпас. Двама души могат се считат за бащи на 6.5 Greedmoor. Денис Демил, водещ стрелец в дисциплината High Power Rifle на International Confederation of Fullbore Rifle Associations в сътрудничество с Дейвид Еймари /между другото също стрелец/ главен балистик на Хорнади.Общата им неудовлетвореност от наличните фабрични боеприпаси на пазара им помага, да формулират общите черти на желания от тях боеприпас:
 • Боеприпасът да се подава от сменям пълнител, включително при полуавтоматични и автоматични оръжия.
 • По – слаб откат от 308 Win
 • Настилна траектория и възможност за снарядяване с куршуми с висок балистичен коефицент.
 • Да използва общодостъпни компоненти /включително типове барут/ за преснарядяване на боеприпаса.
 • Лесен за производство в промишлени условия за задоволяване на масово потребление.
 • Падане под звуковата бариера след дистанция от 1 километър.
 • Дъно на гилзата с размер на гилзите на най-разпространените боеприпаси  30 калибър, за максимално облекчение при преминаване на налични оръжия  в калибър 30 към новия боеприпас.
 • Обща дължани на патрона по-малка от 72 мм.  за възможно използване на т.нар. платформа short action при работа с болтов затвор.
Денис Демил, Дейвид Еймари и Хорнади се справят отлично, като резултата е 6.5 Greedmoor. Боеприпасът носи наименованието на легендарното стрелбище в Лонг Айлънд Creedmoor Rifle Range. Към настоящия момент най-разпространените производствени серии на 6.5 Greedmoor се снарядяват с проектили от 120 до  147 грейна / 7.77 – 9.5 грама/  с най-различно предназначение мач патрони, ловни патрони  и т.н.

 

B14 Hunter 6.5 Greedmoor  характеристики:

 1. Материал на цевта: стомана 4140 CrM
 2. Дължина на цевта 6.5 Greedmoor –  22 ” /инча/ –  56см
 3. Стъпка на нарезите 1:8 ” /инча/
 4. Диаметър на цевта: 16.6 мм,
 5. Резба на цевта: 1х14 мм
 6. Дължина 41.3 ” /инча/ -105см
 7. Тегло 3.1 кг.
 8. Вместимост на пълнителя – 3 патрона

 

Допълнителна информация

Производител

Bergara

Калибър

6.5 Greedmoor

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.