Бергара B14, модел SPORTER 6,5×55 SE 24″

Карабината е снабдена със свободно плаваща ,  прецизно изработена цев от стомана 4140 CrMo, и обезпечава точност от 1 МОА на 100 метра с фабрични боеприпаси

1750,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Съгласно действащата нормативна уредба, настоящият продукт не може да бъде предмет на продажба по електронен път.
Категории: ,

Описание

Бергара B14, модел  SPORTER е един от лидерите в производствената линия на Бергара. Карабината е снабдена със свободно плаваща ,  прецизно изработена цев от стомана 4140 CrMo, и обезпечава точност от 1 МОА на 100 метра с фабрични боеприпаси.  Резбата на цевта е с размер  M14X1 и предоставя възможност за монтаж на различни дулни устройства. Бергара B 14 Sporter  отговаря на всички изсквания на ловците при лов на едър дивеч в различни условия. Карабината е снабдена с патентован от производителя, ударно – спусков механизъм  който напуска завода с фабрична настройка на усилието приблизително 1.4 кг. Много от стрелците споделят, че фабричната настройка ги удовлетворява напълно и не е необходимо да правят допълнителни настройки. Както и при модела Hunter и при Sporter всеки спусък и/или комплект спусъков механизъм  от пазара на  тунинг  части за Remington 700 ,  е съвместим и може да бъде монтиран на Bergara Sporter. Предпазителят е превключващ тип с голям, набразден фиксатор, с просто функционално движение напред и назад, предпазителя не блокира затвора, така че можете да разредите/ заредите оръжието безопасно. Затвора е снабден с два масивни бойни упора и солиден изхвъргач. В зависимост от калибъра Bergara Sporter е с Short Action /къс ход/ или Long Action /дълъг ход/. И в двата случая, затвора работи гладко и  безпроблемно.

Както при цялата серия B14 и при модела SPORTER ,  оръжието осигурява на своите ползватели ниво на качество и прецизност, което е  без конкуренция в ценовия диапазон. Sporter се предлага със сменяем магазин с вместимост 4 или 3 патрона в зависимост от калибъра.  Оръжието е снабдено с полимерна ложа и приклад, представляващи едно цяло, като полимера от който са изготвени е подсилен със стъклополимерни влакна. Приклада е в стил Монте Карло с  покритие SoftTouch, което осигуряват мек и същевременно сигурен захват на оръжието. Оръжието разполага с регулируеми механични мерни прибори, като мерника и мушката са снабдени с фибро влакно и могат да бъдат демонтирани и повторно монтирани без специални инструменти в домашни условия.

Калибър 6,5×55 SE Известен още като  «шведски Mauser» (Schwedisch Mauser), всъщност няма нищо общо с фирмата Mauser. Боеприпаса е създаден  в резултатна съвместна работа на шведи и норвежци  и обща норвежко – шведска комисия го приема на въоръжение през 1894г. като штатен пушечен патрон за двете държави и много дълго се запазва като такъв. Много скоро ловците и спортисти в двете държави оценяват високите качества на патрона и той се превръща в основен за лов и спорт. До ден днешен 6,5×55SE е най-малкия боеприпас разрешен за традиционния лов на лосове в Швеция. Боеприпасът е сравнително неизвестен до 70-години на миналия век извън Швеция и Норвегия, това приключва когато скандинавските стрелци започват да печелят състезание след състезание с карабини в този калибър. От там започва пътешествието на 6,5×55SE по целия свят, първоначално за това способства голямото количество военни карабини, снети от въоръжение и пуснати за продажба на цивилен пазар, при отлично съотношение цена /качество. Ловците оценяват използвания  в патрона 6,5×55SE дълъг и добре конструиран проектил, умерената скорост,  високата пробивност на куршумите и настилната траектория. Умерения откат на оръжията същото способства за широкото разпространение на боеприпаса. Към днешна дата производствената гама на 6,5×55SE е много голяма и е включен в каталозите на почти всички производители на боеприпаси, теглото на куршумите в най-масовото производство варира от 85 до 140 грейна / 5.5 – 9.07 гр./

Бергара B14, модел  SPORTER  6,5×55SE,  характеристики :

  1. Материал на цевта: стомана 4140 CrM
  2. Дължина на цевта 6,5×55 SE –  24 “ /инча/ – 61 см, стъпка на нарезите 1:8.66 “ /инча/
  3. Стъпка на нарезите 1:8.66 “
  4. Диаметър на цевта: 16.6 мм,
  5. Резба на цевта: 1х14 мм
  6. Дължина 6,5×55SE – 45.3 ” /инча/ –  115см, 43.3 ” /инча/ –  110см,
  7. Тегло 3.5 кг.
  8. Вместимост на пълнителя – 4 патрона

Допълнителна информация

Производител

Bergara

Калибър

6,5×55 SE

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.