Челник HM65R

Челник HM65R изключително здрав, надежден и мощен. Подходящ, както за любители, така и за професионалисти. Готов за използван при всякакви условия и ситуации.

190,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Категория:

Описание

Челниците са много популярни сред туристи и алпинисти. Удобството им се крие във факта, че ръцете на собственика остават свободни и фенера не пречи на изпълнението на каквато и да е работа. Fenix ​​HM65R е направен в този формат. В този фенер са инсталирани 2 диода с бяла светлина. И двата са поместени в отделни отражатели, единият от които фокусира лъча на разстояние, а другият прави светлината дифузна и ефективна от близко разстояние.
Режим на диод за дълги разстояния:
-Турбо: яркост 1000 лумена, разстояние на осветеност – 163 м. Фенерчето поддържа режима за 4 часа.
-Висока: яркост 400 лумена, разстояние на осветеност – 101 м. Фенерчето поддържа режима за 22 часа.
-Средна: яркост 130 лумена, разстояние на осветеност – 57 м. Фенерчето поддържа режима за 57 часа.
-Ниска: яркост 50 лумена, разстояние на осветеност – 37 м. Фенерчето поддържа работа в продължение на 97 часа.
Режими на диода за къси разстояния:
-Висока: яркост 400 лумена, интензивност 762 cd, разстояние на осветеност – 55 м. Фенерчето поддържа режима за 21 часа.
– Средна: яркост 130 лумена, интензивност 220 cd, разстояние на осветеност – 30 м. Фенерчето поддържа режима за 50 часа.
*Ниска: яркост 8 лумена, интензивност 9 cd, разстояние на осветеност – 6 м. Фенерчето поддържа режима за 300 часа.
Тъй като и двете групи режими се контролират отделно – всеки със собствен бутон и могат да бъдат включени едновременно, реалният брой опции за осветление е много повече от 7.

За нормална работа Fenix ​​HM65R се нуждае само от 1 брой   батерия тип 18650.  В комплекта се продава собствена батерия – ARB-L18 с капацитет 3500 mAh. Това е батерия с литиево-йонни електролити и е проектирана за 500 цикъла на презареждане. Може да се презареди от всеки подходящ източник чрез USB кабела тип C, който също е включен в основния пакет. Зарядното устройство за нормална мрежова връзка трябва да бъде закупено отделно, ако тази опция е предпочитана от потребителя. Също така Fenix ​​HM65R може да работи с две батерии CR123A.
Може да се следи количеството енергия в батерията с помощта на индикатор. Той има 4 сини светлини, които показват определено ниво на зареждане. Ако всички те светят, батерията е пълна с повече от 80%. Ако са включени само 3, остава 60% -80% от енергията. Ако светят 2 , батерията вече има 40% -60% заряд. Когато свети 1 инидикатор, батерията е пълна с 20% -40%. Ако мига само 1 индикатор, остава по-малко от 20% зареждане.
Като се има предвид, че Fenix ​​HM65R се използва най-често на открито, производителите са се погрижили за надеждната му защита от външни влияния. Корпусът на този модел е направен от магнезиева сплав. Той е с една трета по-лек от използваната преди това алуминиева сплав. Въпреки това корпуса защитава челника, дори от повреда след падане от височина от 3 метра. Също така корпусът е защитен от вода и прах, съгласно международния стандарт IP-68.
В допълнение към батерията, заедно с фенерчето се продават и патентован монтаж и лента за глава. Тази лента има отразяващи детайли, които ще направят собственика на фенерчето видим от разстояние до 200 м.

Допълнителна информация

Производител

Fenix

Максимална яркост

1000-2999 lumens

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.