Бергара BA13, модел SYNTHETIC .243 Win 20″

Бергара BA13, модел SYNTHETIC .243 Win. е отлично предложение за ловно оръжие, с изящна простота при конструкцията, отлична изработка, богати възможности за модификации на оръжието.

1340,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Съгласно действащата нормативна уредба, настоящият продукт не може да бъде предмет на продажба по електронен път.
Категории: ,

Описание

Бергара BA13 е еднозарядно оръжие, което използва проста класическа система за презареждане чрез пречупване  на цевта. В близкото минало тази конструкция при нарезните карабини,  най -добре се асоциираше чрез  пушката IZH 18MH на Байкал и  и оръжията Harrington & Richardson Topper. B13 е отлично изработена и напасната  пушка, с конструктивен дизайн позволяващ  бърза и лесна смяна на цевта, тъй като цевта с патронника и екстрактора, който е монтиран към цевта, непосредствено под патронника, са обединени в една неделима част, представляваща  цевен блок. Изключително просто и елегантно конструктивно решение. Бергара използват два вида стомана за изработка на цевите при серията ВА 13,  въглеродна стомана AISI4041 или неръждаема AIS416.  Дължината на цевите при ВА 13 е съответно 20“/51 см/ , 18“/46 см/  16.5 “ / 42 см/23 ” в зависимост от модела и калибъра. Всички карабини са с резба на цевта 5/8 x 24 ” и релса пикатини като стандартно оборудване.. Компанията предоставя още опции за оборудване на оръжието, като смяна на прикладите в модели стандартен и цял с отвор за стрелящата ръка, тип„ THUMBHOLE“ материал за прикладите дърво, синтетика с различен вид покрития. Характерният за Бергара лесен монтаж  и демонтаж на механичните мерни прибори, присъства и тук. В зависимост от модела има серията ВА13 предоставят избор на оръжия с механични мерни прибори и без тях. Механичните мерни прибори са снабдени с фибро влакно, за по- бързо прицелване. Предвидена е възможност за бърз монтаж и демонтаж без специални инструменти и на планката пикатини.

Общият дизайн на оръжието е изключително опростен, следвайки традицията при този тип оръжия. За заключването и отключването на цевния блок се използва предпазната спусъкова скоба , подобно на оръжията на Thompson Center Contender. В13 използва външно чукче без отделен предпазител, вместо предпазител конструкторите на Бергара са използвали механизъм типа „rebound“ при него дори в малко вероятната ситуация на произволен срив на чукчето от  взведено положение,  чукчето ще застане в безопасно положение, без да докосва ударника. Усилието на спусъка при серията ВА 13 за всички модели е в рамките на 1.4 – 1.5 кг. , хода на спусъка е къс с ясно и отчетливо освобождаване на чукчето.

Като цяло, всички оръжия от серията на ВА13, са отлично предложение за ловно оръжие, изящна простота при конструкцията, отлична изработка, богати възможности за модификации на оръжието, безпрепятствено използване на оптични прибори , всякакви дулни устройства и монтаж на двуноги, превъзходна мобилност при пренасяне, изключително бързо сглобяване и разглобяване. Бергара предлага серията ВА 13 в много широка гама от калибри . Оръжието носи със себе си духът на миналото, функционалността на настоящето и поглед в бъдещето.

Калибър : 243 Win (6,2×52 мм) е разработен в САЩ през  1955 году в САЩ от компанията “Winchester”. Първоначално е използван в карабини собствена конструкция, които са били използвани за високоточна стрелба, но благодарения на слабият откат и високата точност, бързо става един от фаворитите за ловни цели. Обичайно се използва за лов на дивеч със средни размери до 150 кг.. Например: елен, дива коза, сърна,млади глигани. Теглото на  проектилите  може да варира от 4 до 6,5 грама.

Бергара BA13, модел  SYNTHETIC  .243 Win,  характеристики :

  1. Материал на цевта: стомана AISI4041
  2. Дължина на цевта .243 Win.-  20 “ /инча/ – 51 см,
  3. Стъпка на нарезите 1:10 “ /инча/
  4. Диаметър на цевта: 17.8 мм,
  5. Резба на цевта: 5х18-24“ UNEF
  6. Дължина .243 Win – 35. ” /инча/ –  89см,
  7. Тегло 3.1 кг.
  8. Еднозарядна

Допълнителна информация

Производител

Bergara

Калибър

243 win

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.