Bergara B14 Extreme Hunter 6.5 Greedmoor 18″

Бергара B14, модел Extreme Hunter 6.5 Greedmoor  е отлично предложение за всеки стрелец, който търси здрава, всесезонна, универсална пушка.

2200,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Bergara B14 Extreme Hunter  е  карабина с относително къса цев, която е отлично предложение за всеки стрелец , който търси здрава, всесезонна, универсална пушка. Оръжието се отличава със своята компактност, лекота, използване на качествени материали, покритие Церакот и добри дизайнерски решения. Карабината е най-близкото предложение на пазара до концепцията на т.нар.  „тактическа карабина“  формулирана в книгата на полковник Джеф Купър „Изкуството на карабината“  и доразвита в последствие от Габриел Суарез.  Карабини с относително къси цеви в калибри /6-8 мм./ винаги са били на почит при стрелци, ловци и военни, заради облекченото пренасяне на оръжието, ниско тегло, висока маневреност и факта, че дори с  18-инчова цев / 45.72 см./ , позволява на стрелците уверено поразяване на цели на дистанции от 400-500 м, когато е необходимо. Всички функции, с които Bergara  В14 спечели признание  присъстват  в B14 Extremе Hunter   добрата спусъкова група,  точност на оръжието в рамките на 1 моа на сто метра с фабрични боеприпаси , солидна и здрава изработка. Extremе Hunter се предлага в две модификации: с механичени мерни прибори / монтаж и демонтаж без специални инструменти/  и без механични мерни прибори. Тези  характеристики са  отличителни белези на серията  B14 Bergara и B14 Extreme Hunter не прави изключение. С ценова категория от  икономична до средна, имаме отлично проектирана пушка.Като се вземе под внимание и участие в проектантските екипи на Бергара на бивши военни от департамент (PWS) на американската морска пехота, то може се отбележи, че  Bergara B14 Extreme Hunter  – отговаря на основните изисквания на военните задания  –  проста по устройство, здрава, но точна карабина на достъпна цена. А когато се добави и целия пазар за части и тунниг за Remington 700,  които са съвместими с карабините от серия В14 на Bergara , на практика не остават много  неща, които един стрелец може да си пожелае.

Калибър . Освен „дивите котки“ на любители стрелци и  оръжейници, сполучливи нови калибри, понякога се налагат и от водещи оръжейни компании. Такава е историята и на 6.5 Greedmoor, не че и тук не се е минало без участието на стрелците. Най-интересното е, че компанията Хорнади е откликнала и рискувала с разработка на принципно нов боеприпас. Двама души могат се считат за бащи на 6.5 Greedmoor. Денис Демил, водещ стрелец в дисциплината High Power Rifle на International Confederation of Fullbore Rifle Associations в сътрудничество с Дейвид Еймари /между другото също стрелец/ главен балистик на Хорнади.Общата им неудовлетвореност от наличните фабрични боеприпаси на пазара им помага, да формулират общите черти на желания от тях боеприпас:

 • Боеприпасът да се подава от сменям пълнител, включително при полуавтоматични и автоматични оръжия.
 • По – слаб откат от 308 Win
 • Настилна траектория и възможност за снарядяване с куршуми с висок балистичен коефицент.
 • Да използва общодостъпни компоненти /включително типове барут/ за преснарядяване на боеприпаса.
 • Лесен за производство в промишлени условия за задоволяване на масово потребление.
 • Падане под звуковата бариера след дистанция от 1 километър.
 • Дъно на гилзата с размер на гилзите на най-разпространените боеприпаси  30 калибър, за максимално облекчение при преминаване на налични оръжия  в калибър 30 към новия боеприпас.
 • Обща дължани на патрона по-малка от 72 мм.  за възможно използване на т.нар. платформа short action при работа с болтов затвор.

Денис Демил, Дейвид Еймари и Хорнади се справят отлично, като резултата е 6.5 Greedmoor. Боеприпасът носи наименованието на легендарното стрелбище в Лонг Айлънд Creedmoor Rifle Range. Към настоящия момент най-разпространените производствени серии на 6.5 Greedmoor се снарядяват с проектили от 120 до  147 грейна / 7.77 – 9.5 грама/  с най-различно предназначение мач патрони, ловни патрони  и т.н.

Бергара B14, модел Extreme Hunter 6.5 Greedmoor ,  характеристики :

 1. Материал на цевта: стомана 4140 CrM
 2. Дължина на цевта Extreme Hunter 6.5 Greedmoor –  18 “ /инча/ –  46 см
 3. Стъпка на нарезите 1:8“
 4. Диаметър на цевта: 16,6 мм.
 5. Резба на цевта: 5/8-24 UNEF
 6. Дължина Extreme Hunter 6.5 Greedmoor 37.4 ” /инча/ – 95 см.
 7. Тегло 2.9 кг.
 8. Вместимост на пълнителя – 3 патрона

 

Допълнителна информация

Производител

Bergara

Калибър

6.5 Greedmoor

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.