Бергара BA13, модел  SYNTHETIC 300 BLK 16.5 „

1340,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Бергара BA13, модел  SYNTHETIC 300 BLK 16.5 “ е еднозарядно оръжие, което използва проста класическа система за презареждане чрез пречупване  на цевта. В близкото минало тази конструкция при нарезните карабини,  най -добре се асоциираше чрез  пушката IZH 18MH на Байкал и  и оръжията Harrington & Richardson Topper. B13 е отлично изработена и напасната  пушка, с конструктивен дизайн позволяващ  бърза и лесна смяна на цевта, тъй като цевта с патронника и екстрактора, който е монтиран към цевта, непосредствено под патронника, са обединени в една неделима част, представляваща  цевен блок. Изключително просто и елегантно конструктивно решение. Бергара използват два вида стомана за изработка на цевите при серията ВА 13,  въглеродна стомана AISI4041 или неръждаема AIS416.  Дължината на цевите при ВА 13 е съответно 20“ /51 см/ , 18“/46 см/  16.5 “ / 42 см/23 ” в зависимост от модела и калибъра. Всички карабини са с резба на цевта 5/8 x 24 ” и релса пикатини като стандартно оборудване.. Компанията предоставя още опции за оборудване на оръжието, като смяна на прикладите в модели стандартен и цял с отвор за стрелящата ръка, тип„ THUMBHOLE“ материал за прикладите дърво, синтетика с различен вид покрития. Характерният за Бергара лесен монтаж  и демонтаж на механичните мерни прибори, присъства и тук. В зависимост от модела има серията ВА13 предоставят избор на оръжия с механични мерни прибори и без тях. Механичните мерни прибори са снабдени с фибро влакно, за по- бързо прицелване. Предвидена е възможност за бърз монтаж и демонтаж без специални инструменти и на планката пикатини.

Общият дизайн на оръжието е изключително опростен, следвайки традицията при този тип оръжия. За заключването и отключването на цевния блок се използва предпазната спусъкова скоба , подобно на оръжията на Thompson Center Contender. В13 използва външно чукче без отделен предпазител, вместо предпазител конструкторите на Бергара са използвали механизъм типа „rebound“ при него дори в малко вероятната ситуация на произволен срив на чукчето от  взведено положение,  чукчето ще застане в безопасно положение, без да докосва ударника. Усилието на спусъка при серията ВА 13 за всички модели е в рамките на 1.4 – 1.5 кг. , хода на спусъка е къс с ясно и отчетливо освобождаване на чукчето.

Като цяло, всички оръжия от серията на ВА13, са отлично предложение за ловно оръжие, изящна простота при конструкцията, отлична изработка, богати възможности за модификации на оръжието, безпрепятствено използване на оптични прибори , всякакви дулни устройства и монтаж на двуноги, превъзходна мобилност при пренасяне, изключително бързо сглобяване и разглобяване. Бергара предлага серията ВА 13 в много широка гама от калибри . Оръжието носи със себе си духът на миналото, функционалността на настоящето и поглед в бъдещето.

Калибър 300 BLK с официално наименование по SAAMI: .300 AAC Blackout, пореден боеприпас, който дължи произхода си на т.нар. диви котки а конкретно на .300 Whisper, който от своя сран ае доразвита концепция на .221 Rem Fireball. през 2009 компанията Advanced Armament Corp. представя за регистраци нов тип боеприпас под наименованието .300 AAC Blackout. Предполага се, че този боеприпас е създаден по искане на военните, които са имали необходимост от боеприпас в калибър .30 , който да може да бъде ползван максимално ефективно от полуавтоматични оръжия със заглушител, да работи без проблемнно в пълнителите на AR-15/M16 и да има мощност не по-малка от тази на стандартния съветски боеприпас 7.62х39. Към днешна дата .300 AAC Blackout се произвежда от повечето големи прозиводители на боеприпаси и широко се използва, както за служебни, така и за граждански цели, като лов и спорт, проектилите на различните производители варират от 78 грейна (Lehigh Defense Close Quarters) до 240 грейна (Sierra MatchKing), като разнообразието на типовете проектили е много голямо.

Бергара BA13, модел  SYNTHETIC 300 BLK 16.5 “ технически характеристики:

  • Материал на цевта: стомана AISI4041
  • Дължина на цевта 16 “ /инча/ – 42 см,
  • Стъпка на нарезите 1:8“ /инча/
  • Диаметър на цевта: 17.5 мм,
  • Резба на цевта: 5х18-24“ UNEF
  • Калибър .300 BLK
    Обща дължина на оръжието – 35. ” /инча/ –  89см,
  • Тегло 2.9 кг.
  • Еднозарядна

Допълнителна информация

Държава

Испания

Производител

Bergara

Калибър

300 BLK

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.