Челник фенер Fenix HL12R 

Челник фенер Fenix HL12R  е отлично приложение, за всякакъв род дейности, които изискват добра осветеност и функция „свободни ръце“ .

95,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Категория:

Описание

Челник фенер Fenix HL12R

Компактен Челник фенер за туризъм, къмпинг и други дейности на открито – това са общите характеристики на Fenix ​​HL12. Захранва се от вградена акумулаторна батерия и е с максимална мощност на светене 400 лумена. Фенерът  предлага допълнителни функционални режими на бяла и червена светлина.

Този фенер има два вградени диода: неутрално бял (XPG2) и червен. Заедно те позволяват на този модел да работи в 8 режима. За да се намери най- правилната опция за осветление за всеки потребител беше лесно, тези режими са разделени на 2 групи. Основната група включва 4 режима на яркост на неутрална бяла светлина:

Максимум: 130 лумена яркост на лъча, , разстояние на осветеност – 36 метра, време на работа – 8 часа;
Средна: яркост на лъча – 70 лумена, разстояние на осветеност – 26 метра и време на работа – 13 часа;
Минимум: яркост на светлинния поток – 30 лумена, радиус на осветление – 17 метра, време на работа на фенерчето – 33 часа;
Еко: яркостта на лъча е 4 лумена, радиусът на осветяване е 7 метра, времето за работа на фенерчето е 110 часа.
Групата от функционални режими включва още 3 опции за осветление:
Червена светлина: 1 лумен яркост, разстоянието на осветеност е 3 метра, а работното време на фенерчето е 40 часа;
SOS: сигнален режим на работа на бял диод с яркост 30 лумена, радиус на лъча 17 метра и време на работа 66 часа;
Червен строб режим: сигнален режим на работа на червен диод с яркост от 1 лумен, радиус на лъча от 3 метра и време на работа от 80 часа.
Осмият режим на работа на фенерчето Fenix ​​HL12 не е включен в нито една от групите. Това е най-яркият режим – Turbo, който дава 400 лумена светлина. В този случай радиусът на лъча на фенерчето е 64 метра, а работното му време е 1 час. Вярно е, че трябва да се има предвид, че след 1 минута след включване на този режим, фенерчето независимо намалява яркостта, за да предотврати прегряването на светодиода.

Моделът  работи със собствена батерия, интегрирана в корпуса. Това е литиево-полимерна батерия с капацитет 1000mAh. Зарежда се чрез микро USB за около 2,5 часа. Необходимият кабел се продава заедно с фенерчето.

Фенерът се управлява от 2 отделни бутона: по един за всяка група режими. В този случай режимът Turbo може да се активира с бутон по избор. И ако фенерчето се транспортира в раница или чанта функционирането на бутоните може да бъде блокирано.

Корпусът на фара Fenix ​​HL12 е направен от един от видовете пластмаса. Производителите са избрали траен клас на този материал, за да могат лесно да издържат на тежките полеви условия. Освен това е добре защитен от влага. Според международния стандарт ANSI, нивото на защита срещу вода от този модел е IP-66. Фенерчето се прикрепя към еластична каишка, която може да се носи на главата или на каската. Корпусът на фенера може да се завърти вертикално на 60 °. А самата каишка е направена от материал със специална структура. Вътрешната му страна изглежда плетена. Много е удобен за докосване и не позволява каишката да се плъзга. От външната страна на каишката в задната част на главата има отразяващи елементи, които правят държача на лампата по-видим на тъмно.

Характеристика:
Fenix ​​HL12  вградена литиево-полимерна батерия;
Капацитет на батерията – 1000 mAh;
Време за пълно зареждане – 2,5 часа;
Максимално ниво на яркост на неутрална бяла светлина – до 400 лумена;
Фенерът е защитен от вода съгласно стандарта IP-66;
Фенерчето с  батерии, тежи 73,3 грама.
Пълен комплект: Фенер с еластична стойка за глава, кабел за зареждане.

Допълнителна информация

Производител

Fenix

Максимална яркост

0-199 lumens

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.