Челник Фенер Fenix HL 40R

HL40R е предназначен за използване от туристи, къмпингуващи, велосипедисти, алпинисти и други любители на спорт на открито.

110,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Категория:

Описание

HL40R предлага максимален комфорт на осветление за туристи, къмпингуващи, велосипедисти и други любители на открито. Той осигурява 600 лумена яркост и се захранва от вградена литиево-полимерна батерия.

Fenix ​​продължи да разширява гамата си от челници фенери, този път с компактна версия със сменяем фокус и мощна вградена батерия. Моделът HL40R работи с един от новите светодиоди от американската марка Cree-XP-L V3. Притежава впечатляваща издръжливост – около 50 хиляди часа и с яркост от 600 лумена. Също така този диод дава възможност на фенерчето да работи в 7 различни режима. За да не е трудно да се избере правилния измежду тях, производителите решиха да разделят тези режими на групи Основен и Функционален режими и да направят най-яркия Turbo режим отделно.

В режим Turbo HL40R доставя 600 лумена светлина. В зависимост от позицията на фокусиращия пръстен, разстоянието на осветяване е между 43 и 147 метра. Зарядът на батерията е достатъчен, за да се поддържа този режим за 1 час и 20 минути. Но потребителят трябва да бъде подготвен за факта, че в случай на прегряване на фенерчето, яркостта му може да бъде намалена за известно време, така че HL40R да може да се охлади.

Основната група включва 4 нива на яркост:

*Максимум: 300 лумена яркост, разстояние на лъча от 29 до 96 метра, време на работа – 4,5 часа;
*Среден: 130 лумена яркост, обхват на лъча от 19 до 64 метра, време на работа – 11 часа;
*Минимум: 70 лумена яркост, обхват на лъча от 14 до 46 метра, време на работа – 22 часа;
*Еко: яркост от 30 лумена, обхват на лъча от 9 до 30 метра, време на работа – 50 часа.
Групата от функционални режими включва още 2 опции за осветление:

*Режим на четене: 4 лумена яркост, осветление на разстояние 4-10 метра, фенерчето работи 200 часа;
*SOS режим: 30 лумена яркост, обхватът на сигнала може да бъде 9-30 метра, работното време на фенерчето е 100 часа.
*Акумулаторният мрежов фенер HL40R работи с вградена в кутията висококачествена батерия от 2000 mAh. Това е литиево-полимерна батерия с дълъг живот. Може да се презареди отново през конектора, към който е свързан микро-USB кабелът.

Този фенер се управлява доста удобно – с два гумирани бутона, разположени в горната част на корпуса му. Контролите включват и фокусиращ пръстен, който позволява на потребителя да променя фокуса на лъча по свое усмотрение. Ъгълът на осветление за модела HL40R може да варира от 13 ° със странично осветление до 52 ° до 75 °. По този начин едно и също фенерче може успешно да се използва за осветяване на голяма площ около или обекти на разстояние.

Корпусът на HL40R е изработен от алуминий и е много издръжлив и устойчив на корозия. Закопчалките са пластмасови. Но за тях се използва специален вид високоякостна пластмаса. Степента на защита на фенерчето от външни фактори е описана от стандарта IP-66. Този фенер е прикрепен към подобрена лента за глава с двойна каишка в задната част на главата, което я прави още по-сигурна както за главата, така и за каската. Лампата може да се завърти на 60 ° вертикално спрямо това монтиране.

Характеристика:
*този модел използва диод Cree XP-L V3;
*фенерчето свети с яркост от 600 лумена;
*на разположение на потребителя са 76 режима на яркост и 1 режим на сигнала;
*налична е функцията за регулиране на фокусното разстояние на лъча;
*литиево-полимерната батерия е вградена в корпуса на фенерчето;
*капацитетът на батерията е 2000 mAh;
*фенерчето се зарежда чрез micro-USB;
*този модел има индикатор за зареждане;
*корпусът е изработен от алуминий;
*части за закрепване – пластмаса;
*ниво на защита на фенерчето – IP-66;
*фенерчето е допълнено от удобна каишка за глава.
*фенерът е чудесен за дейности на открито.
Пълен комплект: фенер с вградена батерия, каишка за глава, кабел за зареждане.

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.