Бергара BA13, модел SYNTHETIC 45-70 Government

Бергара BA13, модел SYNTHETIC 45-70 Government е отлично предложение за ловно оръжие, с изящна простота при конструкцията, отлична изработка, богати възможности за модификации на оръжието.

0,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Изчерпан

Категории: ,

Описание

Бергара BA13, модел SYNTHETIC 45-70 Government е еднозарядно оръжие, което използва проста класическа система за презареждане чрез пречупване  на цевта. В близкото минало тази конструкция при нарезните карабини,  най -добре се асоциираше чрез  пушката IZH 18MH на Байкал и  и оръжията Harrington & Richardson Topper. B13 е отлично изработена и напасната  пушка, с конструктивен дизайн позволяващ  бърза и лесна смяна на цевта, тъй като цевта с патронника и екстрактора, който е монтиран към цевта, непосредствено под патронника, са обединени в една неделима част, представляваща  цевен блок. Изключително просто и елегантно конструктивно решение. Бергара използват два вида стомана за изработка на цевите при серията ВА 13,  въглеродна стомана AISI4041 или неръждаема AIS416.  Дължината на цевите при ВА 13 е съответно 20“ /51 см/ , 18“/46 см/  16.5 “ / 42 см/23 ” в зависимост от модела и калибъра. Всички карабини са с резба на цевта 5/8 x 24 ” и релса пикатини като стандартно оборудване.. Компанията предоставя още опции за оборудване на оръжието, като смяна на прикладите в модели стандартен и цял с отвор за стрелящата ръка, тип „THUMBHOLE“ материал за прикладите дърво, синтетика с различен вид покрития. Характерният за Бергара лесен монтаж  и демонтаж на механичните мерни прибори, присъства и тук. В зависимост от модела има серията ВА13 предоставят избор на оръжия с механични мерни прибори и без тях. Механичните мерни прибори са снабдени с фибро влакно, за по- бързо прицелване. Предвидена е възможност за бърз монтаж и демонтаж без специални инструменти и на планката пикатини.

Общият дизайн на оръжието е изключително опростен, следвайки традицията при този тип оръжия. За заключването и отключването на цевния блок се използва предпазната спусъкова скоба , подобно на оръжията на Thompson Center Contender. В13 използва външно чукче без отделен предпазител, вместо предпазител конструкторите на Бергара са използвали механизъм типа „rebound“ при него дори в малко вероятната ситуация на произволен срив на чукчето от  взведено положение,  чукчето ще застане в безопасно положение, без да докосва ударника. Усилието на спусъка при серията ВА 13 за всички модели е в рамките на 1.4 – 1.5 кг. , хода на спусъка е къс с ясно и отчетливо освобождаване на чукчето.

Като цяло, всички оръжия от серията на ВА13, са отлично предложение за ловно оръжие, изящна простота при конструкцията, отлична изработка, богати възможности за модификации на оръжието, безпрепятствено използване на оптични прибори , всякакви дулни устройства и монтаж на двуноги, превъзходна мобилност при пренасяне, изключително бързо сглобяване и разглобяване. Бергара предлага серията ВА 13 в много широка гама от калибри . Оръжието носи със себе си духът на миналото, функционалността на настоящето и поглед в бъдещето.

Калибър: Сред боеприпасите съществуват и такива, чието дълголетие не е било дори и подозирано при тяхното създаване. Един от тези дълголетници е .45-70 Government. Боеприпасът се появява през далечната 1873 въпреки,  че разработките по него водят началото си от 1865. Приет на въоръжение  през 1873 и получава наименованието „правителствен –  Government“. Бил е предназначен за преработените от преднопълнещи се в заднопълнещи се военни карабини и новия модел военна карабина на  Спрингфилд  „Trapdoor“  образец 1873 . Първоначално патронът е бил зареждан с динем барут, но в последствие на практика без изменения се преминава на зареждане с бездимен барут. Военната служба на патрона е относително кратка, през 1892 е заменен от .30-40 Krag, който от своя страна също след относително кратък период е заменен от друга „легенда“ .30-06 Sprig.

За времето на своето създаване 45-70 Government е бил мощен боеприпас, а по сревнение с преднопълнещите се оръжия и далекобоен.Приемало се е , че е е пригоден за лов на най-силните и големи животни в Северна Америка – бизоните. Трябва да се отбележи , че 45-70 Government се справя отлично с тази  задача. Патронът .45-70 Government има гилза с цилиндрична форма с венец, капсюл типа Large Rifle, максимален  диаметър  на проектила 11,63 мм (.458»), дължина на гилзата и патрона  съответно 53,47 мм и 64,77 мм,. Обем на гилзата 4,893 г. вода

Към днешна дата, почти всички компании за производство на боеприпаси имат включен 45-70 Government боеприпас в своите производственни листи. Обикновено патроните са снарядени  с проектили с тегло от 19,4 г до 26.24 г. осреднената началната скорост в зависимост от проектила, модела оръжие и т.н. е около 570 м/с  с дулна енергия 3165 Дж.

Боеприпасът е подходящ за лов на всякакъв вид едър дивеч в Европа и Северна Америка.

Бергара BA13, модел  SYNTHETIC .45-70 Government, характеристики :

  1. Материал на цевта: стомана AISI4041
  2. Дължина на цевта .45-70 Government-  20 “ /инча/ – 61 см,
  3. Стъпка на нарезите 1:20“ /инча/
  4. Диаметър на цевта: 19 мм,
  5. Резба на цевта: 5х18-24“ UNEF
  6. Дължина .45-70 Government  /инча/ –  89см,
  7. Тегло 3.1 кг.
  8. Еднозарядна

 

Допълнителна информация

Производител

Bergara

Калибър

45-70 Gowernment

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.