Bergara B-14 HMR Wilderness, 6.5 Greedmoor 24″

Bergara B-14 HMR Wilderness, 6.5 Greedmoor за стрелба на средни и дълги дистанции във всякакви условия. Основни групи ползватели военни и ловци при лов в екстремни условия.

2960,00 лв. Всички цени са с включено ДДС

Изчерпан

Категории: ,

Описание

С Bergara B-14 HMR Wilderness , компанията производител,  създава междинна серия между базовата версия B-14 HMR  и Премиер сериите на Бергара.  Според екипа на Бергара тази серия е предназначена да запълни  необходимостта от високоточни карабини, които да издържат на сурови условия във всички климатични пояси. Във  визитната картичка на B-14 HMR Wilderness се включва: специфичен камуфлажен оттенък на шасито и приклада на оръжието, текстура за повишаване на сцеплението, покритие на металните части Sniper Grey Cerakote® за подобрена защита при тежки климатични условия. Ложата и приклада са запазили всички възможности за регулации съобразно анатомичните особености на стрелеца, познати от базовата версия на B-14 HMR. B-14 Wilderness HMR подобно на базовата версия B-14 HMR е снабдена с фирменото мини-шаси, интегрирано в ложата. Оръжието е снабдено с спусък Bergara Performance Trigger и 5 заряден  сменяем пълнител. Оръжието е с фабрично монтиран компенсатор за намаляване на отката. Затворния болт е прецизно обработен, с нарязани канали и осигурява безпроблемна работа на оръжието при всякакви условия. Стандартно за Бергара, карабините B-14 HMR Wilderness осигуряват точност под 1МОА с фабрични боеприпаси. Основна група ползватели са военни и ловци за лов в екстремни условия.

Калибър 6.5 Greedmoor . Освен „дивите котки“ на любители стрелци и  оръжейници, сполучливи нови калибри, понякога се налагат и от водещи оръжейни компании. Такава е историята и на 6.5 Greedmoor, не че и тук не се е минало без участието на стрелците. Най-интересното е, че компанията Хорнади е откликнала и рискувала с разработка на принципно нов боеприпас. Двама души могат се считат за бащи на 6.5 Greedmoor. Денис Демил, водещ стрелец в дисциплината High Power Rifle на International Confederation of Fullbore Rifle Associations в сътрудничество с Дейвид Еймари /между другото също стрелец/ главен балистик на Хорнади.Общата им неудовлетвореност от наличните фабрични боеприпаси на пазара им помага, да формулират общите черти на желания от тях боеприпас:

 • Боеприпасът да се подава от сменям пълнител, включително при полуавтоматични и автоматични оръжия.
 • По – слаб откат от 308 Win
 • Настилна траектория и възможност за снарядяване с куршуми с висок балистичен коефицент.
 • Да използва общодостъпни компоненти /включително типове барут/ за преснарядяване на боеприпаса.
 • Лесен за производство в промишлени условия за задоволяване на масово потребление.
 • Падане под звуковата бариера след дистанция от 1 километър.
 • Дъно на гилзата с размер на гилзите на най-разпространените боеприпаси  30 калибър, за максимално облекчение при преминаване на налични оръжия  в калибър 30 към новия боеприпас.
 • Обща дължани на патрона по-малка от 72 мм.  за възможно използване на т.нар. платформа short action при работа с болтов затвор.

Денис Демил, Дейвид Еймари и Хорнади се справят отлично, като резултата е 6.5 Greedmoor. Боеприпасът носи наименованието на легендарното стрелбище в Лонг Айлънд Creedmoor Rifle Range. Към настоящия момент най-разпространените производствени серии на 6.5 Greedmoor се снарядяват с проектили от 120 до  147 грейна / 7.77 – 9.5 грама/  с най-различно предназначение мач патрони, ловни патрони  и т.н.

B14 Bergara B-14 HMR Wilderness 6.5 Greedmoor, характеристики:

 1. Материал на цевта: стомана 4140 CrM с покритие Sniper Grey Cerakote®
 2. Дължина на цевта 6.5 Greedmoor –  24 ” /инча/ –  61см
 3. Стъпка на нарезите 1:8 ” /инча/
 4. Диаметър на цевта: 21.6 мм,
 5. Резба на цевта: 5/8-24 UNEF
 6. Дължина 44.1 ” /инча/ -112см
 7. Тегло 4.4 кг.
 8. Вместимост на пълнителя – 5 патрона

 

Допълнителна информация

Производител

Bergara

Калибър

6.5 Greedmoor

Държава

Испания

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Ние използваме „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване. Повече информация за „бисквитките“ може да намеритe тук.